Styrelsen

Styrelsens uppdrag är att förvalta Arlandastad Groups affärsverksamhet i bolagets och aktieägarnas intresse. 

Presentation av styrelsen

Peter Wågström
Peter Wågström

Styrelseordförande

+ Läs mer

Peter Wågström kommer närmast från NCC som koncernchef och vd med gedigen erfarenhet av bostads- och fastighetsutveckling.

Leif West
Leif West

Vice ordförande

+ Läs mer

Leif arbetar sedan 2009 som koncernchef för Gelba koncernen som bl.a. är huvudägare i Arlandastad Holding AB. Leif sitter även i Arlandastad Holdings styrelse som vice ordförande. Innan dess var han i 10 år koncernchef för CG Duka Retail AB en Nordisk koncern med detaljhandel och fastighetsinvesteringar. Utöver det operativa uppdraget så sitter han även som styrelseordförande i ett flertal bolag.

Maria Rankka
Maria Rankka

Styrelseledamot

+ Läs mer

Maria är medgrundare till diagnostikbolaget ABC Labs. Maria har tidigare bland annat varit vd för Stockholms Handelskammare. Idag har Maria en portfölj av uppdrag, bland annat som styrelseledamot i fastighetsbolaget Genova och välfärdsföretaget SilverLife.

Per Taube
Per Taube

Styrelseledamot

+ Läs mer

Grundare och ägare till fastighetsbolaget Gelba. Per har varit verksam på den svenska och internationella fastighetsmarknaden sedan 1980-talet och har framgångsrikt byggt upp och varit engagerad i bolag som Gelba, Storheden, Fastighets AB Centralen, Svensk Fastighetsfond, Morgongåva Företagspark m.fl

Sunniva Fallan Röd
Sunniva Fallan Röd

Styrelseledamot

+ Läs mer

Sunniva har arbetat många år inom hotellbranschen och är i dag vd för Sturebadet AB. Hon har tidigare arbetat som vd för Yasuragi och har bakgrund från både kedjedrift i Scandic och boutiquehotellet Lydmar Hotel. Sunniva är ledamot i Svenska Spahotells styrelse, och tidigare ledamot i Visita Stockholms styrelse samt varit ordförande i valnämnden för Visita Stockholm och ledamot i valnämnden för Visitas centrala styrelse.

Peter Markborn
Peter Markborn

Styrelseledamot

+ Läs mer

Peters karriär var inom Andersen Worldwide, där han var partner sedan 1979. Därefter bedriver han egen konsultverksamhet med bland annat styrelsearbete.

Tomas Rudin
Tomas Rudin

Styrelseledamot

+ Läs mer

Tomas Rudin har en bakgrund som oppositionsborgarråd i Stockholm och som vice ordförande i Stockholms stadsbyggnadsnämnd.

Björn Nilsson
Björn Nilsson

Styrelseledamot

+ Läs mer

Björn kommer tidigare från riskkapitalbolaget Triton som grundare och partner och har för närvarande styrelseuppdrag i Rederi AB Gotland som vice ordförande samt i koncernbolag till Rederi AB Gotland.