Vår verksamhet

Arlandastad Group äger markområdet Explore Arlandastad

Arlandastad Group äger Explore Arlandastad - ett 240 hektar stort expansivt, unikt och flygplatsnära markområde. Här har vi utvecklat, etablerat och lanserat våra konceptuella plattformar Scandinavian XPO, Drivelab Stockholm och Nybygget. Var och en av dessa rymmer i sin tur fler aktörer utöver våra egna varumärken. Dessa aktörer är hyresgäster och starka samarbetspartners som alla bidrar till den synergieffekt våra konceptuella plattformar lagt grunden för. Mer om Explore Arlandastad - Utrymme att tänka stort här. 

Arlandastad Group AB är dessutom en del av Airport City Stockholm – ett samarbete med Swedavia och Sigtuna kommun. Vårt gemensamma mål är att verka för en stad som med sitt läge nära Stockholm Arlanda Airport, järnväg och motorväg ger tillfälle för människor, mötesplatser, karriärmöjligheter och framgångsrika företag. 

Våra konceptuella plattformar inom Explore Arlandastad 

Scandinavian XPO sätter människor och möten i centrum med en anläggning som bland annat omfattar tre större evenemangs- och mässhallar, lounge, hotell, konferenslokaler, restauranger, barer, caféer och träningscenter.

Drivelab Stockholm rymmer navet för fordonsindustrins events och utbildningar och utgör dessutom en tankesmedja och testmiljö för bransch, myndigheter och forskning samt omfattar hotell och  serviceställen för fordon.  

Nybygget är med en permanent husutställning och en mängd olika visningshus en inspirerande mötesplats för människor med husdrömmar. Här finns visningshus från Sveriges små och stora hustillverkare och plats för aktörer från hela bygg- och boendebranschen som till exempel design och inredning. 

Vill du läsa om de projekt som vi har pågående i Explore Arlandastad? läs mer här.