”Satsningen på Stockholm Skavsta Flygplats är ett för spännande projekt att tacka nej till”

PUBLICERAT 19 maj 2022

Kjell-Åke Westin har en gedigen och framgångsrik karriär inom flygindustrin. Under sina 40 år i branschen har han arbetat som flygplatsdirektör för Stockholm Arlanda Flygplats, men även som vd för flygbolag och flygplatsdirektör på Bromma Flygplats. Kjell-Åke är en nyckelperson i Arlandastad Groups satsning på Stockholm Skavsta Flygplats för att sätta flygplatsen på den nationella och internationella kartan.

Bild p styrelseordfrande fr Stockholm Skavsta Flygplats

Arlandastad Group och Nyköpings kommun har tillsatt tjänsten som styrelseordförande för Stockholm Skavsta Flygplats. Det blev föreslagna Kjell-Åke Westin som har en gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete för flera flygplatser i Sverige. Under sin tid på Stockholm Arlanda Flygplats arbetade han med att vidareutveckla den kommersiella utvecklingen med olika intressenter och tillsammans med ett stort team togs det fram ett nytt och modernt miljötillstånd för verksamheten. Som flygplatsdirektör på Bromma Flygplats la han grunden för en modern cityflygplats. För Stockholm Skavsta Flygplats ska han utreda vilken typ av flyg och verksamheter som ska finnas på plats med ambition att framtidssäkra driften.

– Satsningen på Stockholm Skavsta Flygplats är ett för spännande projekt att tacka nej till. Jag var med som rådgivare åt Arlandastad Group under förvärvsprocessen. Då fick jag verkligen mersmak att själv få vara med i vidareutvecklingen då jag såg de stora potentialen för flygplatsen. När jag senare fick frågan från Dieter Sand tackade jag ja direkt. Att jobba med ett framåtlutat fastighetsbolag i symbios med kommunen i Nyköping kommer bli riktigt bra för hela området, berättar Kjell-Åke.

Ett starkt team är hemligheten

Som nytillträdd styrelseordförande för Stockholm Skavsta Flygplats kommer Kjell-Åke fokusera på att sätta riktningen för flygplatsen och etablera företagets vision. För honom är det viktigt att ha en stabil grund att stå på och ha en tydlig rotad vision som hela teamet drivs av.

– Det finns otroligt mycket kompetens och erfarenhet inom Stockholm Skavsta Flygplats. Därför ska jag börja med att lyssna på vad det finns för behov från teamet, analysera nuläget och utifrån det jobba fram en stark grund att stå på. Det är ett arbete som görs tillsammans med alla i teamet. Tillsammans kommer vi jobba fram ett stabilt fundament med målsättningar som vi kan stå för och som kommer fungera som drivkraft framåt, berättar Kjell-Åke Westin

Dokument

Närbild på Stockholm Skavsta Flygplats nya styrelseordförande Kjell-Åke Westin
Bild på styrelseordförande för Stockholm Skavsta Flygplats
Stockholm Skavsta Flygplats - skylt
Stockholm Skavsta Flygplats - terminalen