Arlandastad Group utser Henrik Morén till ny Chief Financial Officer

PUBLICERAT 01 juni 2023

Arlandastad Group välkomnar Henrik Morén som ny CFO och medlem i koncernledningen. Henrik som varit Interim CFO i bolaget sedan 1 maj tillträder sin nya roll den 1 juni 2023.  

Henrik Morn

Henrik Morén har över 30 års erfarenhet av olika ledande positioner som bland annat CFO och Senior Vice President inom fastighets- och finansmarknaden. Tidigare erfarenheter är bland annat från bolag som MaxFastigheter Sverige AB, Arctic Securities, Royal Bank of Scotland och Swedbank. Han kommer senast från konsultsidan med ett flertal uppdrag som CFO och rådgivare.  

Jag har under min första tid hos Arlandastad Group sett den potential som bolaget har. Att ta klivet över till en fast tjänst där jag kan bidra med expertis i ett långsiktigt perspektiv känns helt rätt. Med min erfarenhet inom bank, bygg och fastighet i kombination med ett driv att förstå affären kommer jag kunna bidra till ytterligare utveckling av bolaget, säger Henrik Morén blivande CFO, Arlandastad Group. 

I dagsläget består bolagets portfölj av två av Sveriges största utvecklingsprojekt i anslutning till strategiska infrastrukturnoder.  

Fantastiskt roligt att få med Henrik i vårt Dreamteam. Med hans fantastiska driv och analysförmåga, i kombination med bred och lång erfarenhet är jag helt övertygad om att detta blir en perfect match, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group. 

För ytterligare information, kontakta: 
Dieter Sand, CEO 
Arlandastad Group 
Dieter.sand@arlandastad.se 
072 225 37 71 

Sara Johansson, Kommunikationschef 
Arlandastad Group 
sara.johansson@arlandastad.se 
073 034 63 97 

Om Arlandastad Group 

Arlandastad Group är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på att ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden. I samverkan med partners och samhälle skapar vi hållbara och attraktiva destinationer – vi gör plats för framtiden. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se. 

Arlandastad Groups Certified Adviser är Avanza Bank AB (publ), e-post: ca@avanza.se, telefon: +46 (0)8 562 250 00. 

Henrik Morén