Arlandastad Group och Sörmlands Sparbank överens om finansiering för Skavstas fortsatta utveckling

PUBLICERAT 26 september 2023

Arlandastad Group utvecklar sitt samarbete med Sörmlands Sparbank. Bolaget levererar enligt plan och får utökad kredit om 50 MSEK. Finansieringen stärker kassan för Stockholm Skavsta Flygplats AB och säkerställer Skavstas fortsatta utveckling.

Flygbild ver Explore Skavsta inklusive flygplatsen 

– Det är glädjande att vi har ett fortsatt förtroende från vår bank. Vi utvecklas tillsammans och ser ett stort värde i att fortsatt jobba med lokala aktörer. Finansieringen ger oss möjlighet att fortsätta följa vår utvecklingsplan för platsen. Det i kombination med det stöd vi har av kommun och näringsliv vad gäller Skavstas utveckling känns fantastiskt, säger Dieter Sand, CEO Arlandastad Group.

– Vi tror på Arlandastad Group som huvudägare av Stockholm Skavsta Flygplats AB. Bolaget har levererat det man lovat och vi har en stark tilltro om att det fortsatt kommer vara så. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långsiktiga samarbete, säger Sören Schelander VD, Sörmlands Sparbank.

För ytterligare information, kontakta:
Sara Johansson, Kommunikationschef
Arlandastad Group
sara.johansson@arlandastad.se
073 034 63 97

Om Arlandastad Group
Arlandastad Group är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på att ta tillvara potentialen i stora strategiskt placerade områden. I samverkan med partners och samhälle skapar vi hållbara och attraktiva destinationer – vi gör plats för framtiden. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se.

Arlandastad Groups Certified Adviser är Avanza Bank AB (publ), e-post: ca@avanza.se, telefon: +46 (0)8 562 250 00.

Flygbild över Explore Skavsta inklusive flygplatsen