Patric Sjöberg till Scandinavian XPO – tidigare vd:n från Stockholmsmässan axlar rollen som styrelseordförande för nya internationella mötes- och evenemangsarenan

PUBLICERAT 01 juni 2021
Patric Sjöqvist ordförande Scandinavian XPO

Patric Sjöberg har 20 års erfarenhet som vd inom besöksnäringen och detaljhandeln både nationellt och internationellt. Han är idag koncernchef på Stromma Group sedan juni 2019, som har verksamhet i 6 länder och på 15 destinationer, och kommer senast från Stockholmsmässan där han verkat som vd för bolaget i 11 år. Med sitt stora kunnande tar han sig nu an den nyöppnade mötes- och evenemangsarenan tillsammans med vd:n Anna Bauer. 

Scandinavian XPO är en fantastisk ny mötesanläggning med stor potential. En unik arena som kombinerar effektiva hallar med mysiga lounge- och konferensytor på ett optimalt sätt. Till skillnad mot exempelvis Stockholmsmässan där de skapar många egna mäss- och mötesformat är Scandinavian XPO formad som en neutral arena med stor flexibilitet för att kunna välkomna alla aktörer samt andra stora mässbolag att förlägga sina egna mötes-, evenemangs-, och mässformat hos oss. Det innebär en liten och snabbrörlig organisation som ser till att hålla koll på kundernas behov på ett agilt sätt, berättar Patric Sjöberg, ny ordförande i Scandinavian XPO AB.

Patrick tog klivet in i ordförandeskapet den 28 maj samtidigt som man börjar se en positiv förändring hos marknaden. Flera stora mötes- och mässformat är bokade under hösten 2021 och förhoppningen att världen börjar återvända är stor. 

Vi är glada över att Patric, likt oss, ser det höga värdet i Scandinavian XPO som en internationell mötes- och evenemangsarena samtidigt som Maria Rankka, tidigare vice ordförande på Stockholmsmässan, tagit plats i styrelsen i Scandinavian XPO:s ägarbolag Arlandastad Group. Med deras spetskompetens inom branschen kommer Explore Arlandastad med Scandinavian XPO i täten ta position som Sveriges och Nordens mest självklara mötesplats, säger Leif West, avgående ordförande Scandinavian XPO.

Scandinavian XPO:s styrelse består därmed av Patric Sjöberg (Ordförande), Leif West och Dieter Sand.

Fakta:

Om Scandinavian XPO
Scandinavian XPO är en mötes- och evenemangsarena i Explore Arlandastad. Här finns flexibla ytor anpassade för alla typer av möten mellan människor; Stora evenemangs- och mässhallar. Konferenslokaler, hotell och restauranger. Service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten – allt fem minuter från Arlanda Flygplats. Scandinavian XPO är Nordens närmaste mötesplats.

Om Arlandastad Group
Scandinavian XPO ägs av Arlandastad Group AB – ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Vi skapar mervärde genom ett gott affärsmannaskap, strukturerade och kreativa processer i nära samarbete med utvalda partners, en stark förankring i samhället och finansiella muskler som ger bolaget uthållighet.  

Pressbilder: 
https://explorearlandastad.se/sv/nyheter-press/en-liten-glimt-av-nagot-storre