Board of Directors

The Board's assignment is to manage Arlandastad Group's business operations in the interests of the company and the shareholders.

Presentation Board of Directors

Peter Wågström
Peter Wågström

Chairman

+ Läs mer

Peter Wågström kommer närmast från NCC som koncernchef och vd med gedigen erfarenhet av bostads- och fastighetsutveckling.

Leif West
Leif West

Vice Chairman

+ Läs mer

Leif arbetar sedan 2009 som koncernchef för Gelba koncernen som bl.a. är huvudägare i Arlandastad Holding AB. Leif sitter även i Arlandastad Holdings styrelse som vice ordförande. Innan dess var han i 10 år koncernchef för CG Duka Retail AB en Nordisk koncern med detaljhandel och fastighetsinvesteringar. Utöver det operativa uppdraget så sitter han även som styrelseordförande i ett flertal bolag.

Maria Rankka
Maria Rankka

Member

+ Läs mer

Maria är medgrundare till diagnostikbolaget ABC Labs. Maria har tidigare bland annat varit vd för Stockholms Handelskammare. Idag har Maria en portfölj av uppdrag, bland annat som styrelseledamot i fastighetsbolaget Genova och välfärdsföretaget SilverLife.

Per Taube
Per Taube

Member

+ Läs mer

Grundare och ägare till fastighetsbolaget Gelba. Per har varit verksam på den svenska och internationella fastighetsmarknaden sedan 1980-talet och har framgångsrikt byggt upp och varit engagerad i bolag som Gelba, Storheden, Fastighets AB Centralen, Svensk Fastighetsfond, Morgongåva Företagspark m.fl

Sunniva Fallan Röd
Sunniva Fallan Röd

Member

+ Läs mer

Sunniva har arbetat många år inom hotellbranschen och är i dag vd för Sturebadet AB. Hon har tidigare arbetat som vd för Yasuragi och har bakgrund från både kedjedrift i Scandic och boutiquehotellet Lydmar Hotel. Sunniva är ledamot i Svenska Spahotells styrelse, och tidigare ledamot i Visita Stockholms styrelse samt varit ordförande i valnämnden för Visita Stockholm och ledamot i valnämnden för Visitas centrala styrelse.

Peter Markborn
Peter Markborn

Member

+ Läs mer

Peters karriär var inom Andersen Worldwide, där han var partner sedan 1979. Därefter bedriver han egen konsultverksamhet med bland annat styrelsearbete.

Tomas Rudin
Tomas Rudin

Member

+ Läs mer

Tomas Rudin har en bakgrund som oppositionsborgarråd i Stockholm och som vice ordförande i Stockholms stadsbyggnadsnämnd.

Björn Nilsson
Björn Nilsson

Member

+ Läs mer

Björn kommer tidigare från riskkapitalbolaget Triton som grundare och partner och har för närvarande styrelseuppdrag i Rederi AB Gotland som vice ordförande samt i koncernbolag till Rederi AB Gotland.